Overige Assieraden

Er zijn zoals u op deze website kunt lezen veel soorten as sieraden waarin u een klein beetje as van een overleden dierbare kunt bewaren. U kunt op de pagina’s over de as in ring sieraden en de ketting sieraden hier alles over lezen. Op deze pagina zullen we het over de overige assieraden hebben en u vertellen welke ander mogelijkheden er zoal zijn om een tastbaar aandenken aan een overleden dierbare te creëren.

Het bewaren van as in sieraad uitvoeringen is voor veel mensen een hele goede manier om een overleden dierbare altijd dicht bij hun te houden. Naast de al besproken soorten zijn er natuurlijk ook andere assieraden die u bij de urnenwinkel aan kunt schaffen. Dat het bewaren van as in sieraad voordelen biedt geld net zo goed voor deze sieraden en ook daarom worden deze sieraden ook veelal gekozen. De overige sieraden die u bij de urnenwinkel kunt vinden doen qua uiterlijke schoonheid niet voor de populairdere assieraden onder. Toch zullen er nu eenmaal minder mensen zijn die dat soort sieraden draagt en daarom worden ze ook minder verkocht. Toch is het bewaren van as in sieraad populair en daar profiteren deze andere assieraden dus ook van.

Een goed voorbeeld van sieraden die op deze website niet speciaal zijn genoemd maar die wel degelijk een aardige optie opleveren zijn de collier assieraden. Op de pagina over as in ketting sieraden zult u alles over de kettingen en dan vooral over de bijbehorende hangers lezen. Toch is ook een collier een apart sieraad die men allen kan dragen maar ook eventueel in combinatie met iets dat aan het collier gehangen kan worden. Het is zelf helemaal niet altijd nodig dat er daadwerkelijk as in een sieraad verwerkt zit, het gaat tenslotte om het verbinden van uw eigen herinneringen aan een sieraad. Als het voor uw eigen beeldvorming voldoende is om bepaalde collier assieraden aan te schaffen dan hoeft daar dus niet per definitie een ruimte voor as in te zitten. Soms is immers de symboliek van een assieraad al ruim voldoende om u uw aandenken te geven. Natuurlijk staat bij het uitzoeken van assieraden het overig assortiment wel tot uw beschikking. Het spreekt voor zich dat u bij de urnenwinkel ieder assieraad uit kunt zoeken die u wilt hebben en waaraan u uw beste herinneringen wilt verbinden.

Erg mooi zijn ook de special assieraden die u door de urnshop worden aangeboden. Hierbij kunt u denken aan de keepsakes die ofwel in de vorm van een hele kleine urn aangeboden worden of is vele andere vormen. Bijvoorbeeld de glad gepolijste hartvormen van verschillende steensoorten zijn ook met as te vullen en kunnen in het bijgeleverde bewaardoosje mooi uitgestald worden. Onder de overige assieraden zult u ook de keepsakes vinden die juist van metaal gemaakt zijn waarbij het over beschilderde of gegraveerde modellen gaat maar ook over edelmetalen. Dit is dus een andere manier om as in zilver sieraad te bewaren en dat kan ook gezegd worden over as in gouden sieraad bewaren, dat met de special assieraden ook zeer goed mogelijk is. Er is zoals dat heet voor elk wat wils en dat is natuurlijk ook hard nodig als u bedenkt dat ieder mens uniek is en ook de rouwbeleving voor iedereen anders zal zijn. U zult dus bij de overige assieraden veel keuze hebben uit verschillende soorten assieraden en het is zeker de moeite waard om daar eens een kijkje bij te nemen.

Bij de assieraden uit het overig assortiment zult u bijvoorbeeld de bedeltjes tegen komen die u aan een bedelarmband kunt dragen. Jaren geleden was dit onder dames en meisjes erg populair en nog steeds worden deze armbanden door de meisjes van toen die de dames van nu zijn gedragen. Wat onder de jongere dames niet zo heel vaak voorkomt maar wat door de iets minder jongere dames wel veel gedragen wordt zijn broches. Ook broches zult u bij de overige assieraden tegen komen zij het in zeer beperkte mate. Ditzelfde geld ook voor een horloge clipje waar u het dubbele gedeelte van een horloge bandje doorheen kunt voeren om te voorkomen dat het blijft haken. Een heel anders vorm van andere assieraden zijn de edelsteen assieraden waarin een kleine ruimte voor een beetje as in aangebracht. Er zullen u bij de urnenwinkel nog wel een paar mogelijkheden geboden worden om een tastbare herinnering aan een dierbare aan te schaffen maar het zou te ver gaan om hier alle overige assieraden te behandelen. Wij raden u dan ook aan om snel zelf een kijkje te nemen bij de urnenwinkel die u op deze website zult vinden.