As in Ketting

Dat er meerdere opties zijn bij het uitzoeken van as sieraden is natuurlijk een goede zaak, als we immers allemaal met hetzelfde soort assieraad rond zouden lopen dan is het een weinig unieke manier van herdenken van een overleden dierbare. Toch kiest het overgrote deel van de mensen er voor om as in ketting bij zich te dragen en vandaar dat u daar ook de meeste keuze bij hebt.

Bij de keuze om as in sieraad te bewaren zijn er veel mensen die daarbij voor een ketting kiezen. Een asketting biedt u zeer veel mogelijkheden om een dierbare op een gepaste wijze te herinneren. Hierbij valt een onderscheid te maken in een paar soorten kettingen, er zijn kettingen die symbolische een beetje as bevatten en er zijn kettingen die daadwerkelijk een beetje as kunnen bevatten. Als er daadwerkelijk as in ketting bewaard kan worden dan zal er dus ergens een afsluitbare ruimte gecreëerd moeten zijn waar de as ingestopt kan worden en die ook goed af te sluiten is. Dit is natuurlijk slecht mogelijk met de meeste kettingen tenzij er iets aan hangt dus vandaar dat er ook meestal wordt gekozen voor een hanger aan de ketting voor as omdat daar veel eenvoudiger een ruimte in te maken valt en die bovendien meer mogelijkheden voor decoraties biedt.

Als het op deze hangers aan komt die u aan een bestaande ketting kunt dragen of juist aan een ketting die u al hebt, zult u zien dat u enorm veel keuze hebt. Als u as in ketting modellen wilt bewaren waar een ruimte voor de as in de ketting zelf zit dan is uw keuze echter veel beperkter. Zoals hierboven al aangegeven zou dit immers betekenen dat er in de ketting een ruimte gemaakt is en van dit soort as ketting zijn dan ook slechts een beperkt aantal modellen van beschikbaar. Dit neemt niet weg dat dit natuurlijk wel een zeer mooie manier is om iemand te herdenken. Over het algemeen zal er echter voor gekozen worden om een hanger aan een ketting te hangen waarbij in de hanger een ruimte voor een heel klein beetje as gemaakt is. De assieraad ketting die daar dan bij hoort kunt u naar keuze ook bij de aanschaf van de hanger kopen of u gebruikt daar een bestaande ketting voor.

Bij het uitzoeken van een as sieraad asketting modellen uitzoeken betekend zoals gezegd dat u een ruime keuze uit verschillende modellen hangers. Dat het bewaren van as in sieraad populair is in de vorm van hangers aan een ketting mag blijken uit het feit dat u zo’n grote keuze hebt. U zult dan ook veel hangers tegen komen die de vorm van een kruisje hebben. Dit is natuurlijk erg toepasselijk om as in ketting te dragen in de vorm van een kruisje, maar er zit ook een religieuze betekening aan het kruisbeeld. Daarnaast is het hartje nog altijd een vaak gekozen thema, ook hier weer geen verbazing want wat is er een beter symbool om uw geliefde te herdenken met een asketting dan een hartje om weer te geven dat uw dierbare of uw geliefde nog steeds een plaatsje in uw hart in neemt. Er zijn natuurlijk nog een heel groot ander soorten hangers die er goed aan as ketting gehangen kunnen worden. U kunt hierbij denken aan de hangers in de vorm van een ster of een dier en natuurlijk de buitengewoon toepasselijke maar ook zeer mooi vormgegeven ‘teardrop’ assieraden.

De ‘teardrop’ assieraden zijn natuurlijk zeer toepasselijk omdat deze de vorm van een teardrop ofwel een traan hebben. De combinatie van dit sieraad asketting en een beetje as van een overleden dierbare kan een hele sterke manier zijn om een dierbare op zeer gepaste wijze te herinneren. Net als andere hangers worden ook de ‘teardrop’ assieraden in verschillende materialen aangeboden. U kunt bijvoorbeeld as in zilver sieraad uit de ‘teardrop’ collectie bewaren maar natuurlijk ook voor een gouden assieraad ketting kiezen. Deze zelfde keuze ziet u ook terug bij de normale collectie assieraden en dus ook bij de hangers en bijbehorende kettingen. Naast goud en zilver zullen er ook materialen als vernikkeld tin en zelfs keramiek en RVS aangeboden worden. Daarnaast zal de as in ketting hanger ook op verschillende manieren gedecoreerd kunnen zijn. Hoogglans of juist gematteerd, voorzien van een reliëf en eventueel voorzien van een mooi briljantje of zelfs van Swarovski kristallen. U kunt al deze mogelijkheden tegen komen bij de ketting voor as collectie die u bij de urnenwinkel aan zult treffen.